Potrzebujemy:
- mąkę kasztanową 1 szklankę,
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
- cukier kokosowy lub miód (zależy jak słodkie lubimy),
- mleko kokosowe domowej produkcji około 200 ml (przepis TUTAJ),
- jajko od szczęśliwej kurki 1 sztuka,
- szczypta soli,
- olej kokosowy 2 łyżki.
Do dużej miski wrzucamy jajko, mleko kokosowe oraz rozpuszczony olej kokosowy i mieszamy do połączenia się składników. Następnie dodajemy przesianą mąkę kasztanową, proszek do pieczenia, cukier, sól. Łączymy składniki. Ciasto ma być gęste, ale nie za bardzo, w razie potrzeby dolewamy mleka kokosowego. Na suchą patelnie nakładamy łyżką ciasto naleśnikowe i smażymy z obu stron na złoty kolor. Możemy podawać z owocami np. z borówkami, syropem klonowym. Skomponuj swoje ulubione śniadanie i dziel się nim z bliskimi.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz