środa, 27 stycznia 2016

Bananowe ciasteczka

Pyszne i zdrowe ciasteczka. Jest to na pewno zdrowsza alternatywa, niż ciastka kupowane w sklepie. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, dobre na śniadanie, do pracy i do szkoły. Moje chłopaki zachwycone!

Potrzebujemy:
- banany 2 sztuki,
- miód 5 g,
- otręby owsiane  1 szklanka (można też zrobić z płatkami gryczanymi lub z wiórkami kokosowymi),
- rodzynki, daktyle lub żurawina 1 duża garść,
- kakao lub cynamon.

Dojrzałe banany rozgniatamy widelcem, dodajemy szklankę otrębów, dużą łyżkę miodu, rodzynki, kakao i wszystko razem mieszamy. Na papierze do pieczenia formujemy średniej wielkości ciastka i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 20 minut z termoobiegiem. 

Smacznego!






 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz