Potrzebujemy:
- mąka kasztanowa 1 szklanka,
- woda 3/4 szklanki,
- sól himalajska,
- jabłko,
- miód 1 łyżeczka,
- maliny lub sok malinowy,
- olej kokosowy.
Mąkę kasztanową przesiewamy i dodajemy niepełną szklankę wody i szczyptę soli. Miksujemy wszystko na gładką masę- ma być gęstsza niż masa na naleśniki. Smażymy na odrobinie oleju kokosowego lub na suchej patelni. Na drugą patelnię wrzucamy pokrojone w półksiężyce jabłko, dodajemy maliny lub sok malinowy własnej produkcji oraz łyżkę miodu- karmelizujemy. Na naleśniki nakładamy jabłka i podajemy od razu po przygotowaniu. Możemy podawać także z innymi owocami np. z gruszką, pomarańczami, jagodami lub z serem ricotta. Jednym słowem dodajecie co lubicie!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz