piątek, 4 marca 2016

Jaglanka z owocami

Śniadanie powinno być energetyczne! Jest to w końcu nasz posiłek na dzień dobry. Na co dzień jadam jajecznicę bądź sałatkę lecz od czasu do czasu ląduje u mnie na stole jaglanka. 

Potrzebujemy:
- kaszę jaglaną 1 szklankę,
- owoce sezonowe (kiwi, banany, jagody, truskawki, maliny),
- opcjonalnie miód, wiórki kokosowe, mleko kokosowe, orzechy.

Zaczynamy od przepłukania kaszy jaglanej na sicie aby pozbyć się goryczki. Następnie gotujemy do miękkości zalewając wodą lub mlekiem kokosowym ( potrwa to około 20 minut). Do ugotowanej kaszy możemy dodać owoce, orzechy, wiórki kokosowe, miód- jednym słowem co lubicie. U mnie królował banan, kiwi i orzechy włoskie.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz