Propozycja dobrze zbilansowanego obiadu. Dodatkowym składnikiem jest tu także melon przełamujący smak. Melon działa
przeczyszczająco i moczopędnie, ponieważ
w 90 procentach składają się z wody. Jest niskokaloryczny- 100 g miąższu dostarcza około 40 kcal. Pomaga zwalczyć stres i zawiera
dużą dawkę witaminy C i błonnika, który reguluje procesy trawienne.
Potrzebujemy:
- wieprzowina 250g
- batat 1 szt.
- marchewka 1 szt. średnia
- czerwona cebula 1/2 szt.
- sałata 2 garście
- melon 1/4 szt.
- sól himalajska różowa
- pietruszka suszona
- olej kokosowy 2 łyżki
Wieprzowinę oraz cebulę kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy pokrojoną cebulę i czekamy aż się zeszkli. Następnie wrzucamy mięso. Podsmażamy z obu stron, dodajemy szczyptę soli do smaku. Do garnka wkładamy warzywa i dusimy pod przykryciem około 20 minut. Na talerz wykładamy sałatę, następnie nasze danie i posypujemy suszoną pietruszką. Na końcu dorzucamy pokrojonego w kostkę melona.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz