piątek, 25 grudnia 2015

Duszona wieprzowina z warzywami, przełamana melonem.

Propozycja dobrze zbilansowanego obiadu. Dodatkowym składnikiem jest tu także melon przełamujący smak. Melon działa przeczyszczająco i moczopędnie, ponieważPomaga zwalczyć stres i zawiera dużą dawkę witaminy C i błonnika, który reguluje procesy trawienne. 

Potrzebujemy:
- wieprzowina 250g
- batat 1 szt.
- marchewka 1 szt. średnia
- czerwona cebula 1/2 szt.
- sałata 2 garście
- melon 1/4 szt.
- sól himalajska różowa
- pietruszka suszona
- olej kokosowy 2 łyżki

Wieprzowinę oraz cebulę kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy pokrojoną cebulę i czekamy aż się zeszkli. Następnie wrzucamy mięso. Podsmażamy z obu stron, dodajemy szczyptę soli do smaku. Do garnka wkładamy warzywa i dusimy pod przykryciem około 20 minut. Na talerz wykładamy sałatę, następnie nasze danie i posypujemy suszoną pietruszką. Na końcu dorzucamy pokrojonego w kostkę melona. 

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz