wtorek, 29 grudnia 2015

Placek kokosowy. Uwielbiam!

Placek kokosowy to szybka alternatywa na śniadanie. Potrzebujemy tylko czterech składników, patelni i gotowe. Kokos ma bardzo dużą wartość odżywczą- posiada dużą zawartość przede wszystkim potasu. Jest świetnym elektrolitem dla osób uprawiających sport. Ale o kokosie osobny wpis w późniejszym czasie.

Potrzebujemy:
- wiórki kokosowe 50 g ( bądź mąka kokosowa- ja używam takiej #http://ekolubek.pl/maki/382-maka-kokosowa-180g-efavit.html),
- banan 140 g,
- olej kokosowy 10 g (#http://www.sklepekologiczny.com.pl/olej-kokosowy-pure-bezwonny-240g-260ml-cocofarm.html),
- mleko kokosowe 50 ml lub wodę kokosową (#http://sklep.kuchnieswiata.com.pl/product-pol-112-Mleczko-kokosowe-1L-.html).

Wiórki kokosowe blendujemy na mąkę, dodajemy banana i odrobiną mleka kokosowego lub wody kokosowej. Ponownie blendujemy. Smażymy na oleju kokosowym, podobnie jak naleśniki lub racuchy. Nakładamy na talerz i posypujemy wiórkami kokosowymi.

Dodają dużo energii, więc polecam na śniadanie,do pracy lub po treningu.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz