czwartek, 31 grudnia 2015

Kto jada sałatki ten piękny i gładki!

Przepyszna sałatka! Dzięki zawartości awokado, czyli "dobrych" kwasów tłuszczowych czujemy się dobrze odżywieni i zregenerowani. Dzięki jedzeniu tego owocu jesteśmy po prostu piękni- odmładza nas, likwiduje zmarszczki, poprawia elastyczność skóry. Kupujmy i jedzmy awokado jako dodatek do sałatki, jako kremy i musy, sosy.

Potrzebujemy:
- szpinak 50 g,
- awokado 70 g,
- ogórek świeży 150 g,
- indyk 200 g,
- oliwa z oliwek 10 g,
- sól himalajska.

Szpinak myjemy i wrzucamy do miski. Rozgrzewamy patelnie grillową, kroimy indyka w paseczki, posypujemy solą i grillujemy przez około 15 minut. Awokado obieramy ze skórki i wyjmujemy pestkę, kroimy w paseczki, ogórka również.  Mieszamy wszystko i polewamy oliwą z oliwek. Fantastyczna propozycja na lunch do pracy, jak również na pełnowartościowe śniadanie.

Smacznego!











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz