środa, 30 grudnia 2015

Wędzona makrela - Give me some fish!

Kolejną propozycją śniadania bądź kolacji jest wędzona makrela. Makrela to cenne źródło kwasów omega-3 i omega-6. Bardzo ważnym składnikiem odżywczym tej morskiej, tłustej ryby jest selen- chroni nas przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, poprawia naszą odporność, reguluje poziom hormonów tarczycowych, reguluje pracę serca. Witaminy zawarte w makreli poprawiają wygląd naszej skóry, zapobiegają powstawaniu zmarszczek, korzystnie wpływają na wzrok i chronią przed anemią. Jedzmy ryby, a będziemy zdrowsi!

Potrzebujemy:
- makrelę wędzoną 200 g,
- cebula czerwona 1 sztuka,
- cebula biała 1 sztuka,
- ogórek kiszony 2 sztuki,
- oliwę z oliwek 2 łyżki.

Przygotowanie w 5 minut. Warzywa kroimy w kosteczkę, na wierzch wykładamy najlepiej ciepłą uwędzoną makrelę i polewamy oliwą z oliwek. 

Smacznego!

"Give me some fish! Give me! Give me some fish!" 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz