Do przygotowania potrzebujemy:
- mięso z piersi kurczaka bez skóry 200 g,
- marchew 100 g,
- sałata pekińska 50 g,
- rzodkiewka 2 sztuki,
- miód 15 g,
- pomarańcza 200 g,
- sok z cytryny 6 łyżek,
- imbir mielony,
- masło klarowane 10 g.
Na początek obieramy pomarańcze i wycinamy z niej fileciki. Następnie w słoiku mieszamy sos sojowy, szczyptę imbiru i miód. W wysokim rondlu rozgrzewamy masło klarowane, dodajemy pokrojoną marchew, smażymy około 5 minut. Dodajemy pomarańczę oraz sos, mieszamy i dusimy warzywa razem przez kolejne 5 minut. Dorzucamy pokrojonego w kostkę kurczaka i smażymy krótko aż się zagrzeje, tak aby warzywa pozostały chrupiące. Mieszamy razem z rzodkiewką i sałatą pekińską, nakładamy na talerz. Możemy posypać startą skórką z cytryny.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz