Potrzebujemy:
- ryż jaśminowy 60 g (u mnie taki http://ekonisza.pl/842,ryz-jasminowy-bialy-500-g.html),
- kurczaka 200 g ( ze sprawdzonego źródła),
- marchew 1 sztuka,
- groszek 30 g,
- pędy bambusa 20 g,
- por 60 g,
- papryka czerwona 50 g,
- grzybki mun lub pieczarki 30 g,
- sos sojowy 30 ml,
- mleko kokosowe 40 ml,
- curry,
- sól himalajska,
- pieprz.
Zaczynamy od pokrojenia wszystkich warzyw, a następnie dusimy je na patelni z dodatkiem sosu sojowego. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i curry. Po około 10 minutach wrzucamy na patelnię pokrojonego w kostkę kurczaka i dodajemy znowu sosu sojowego oraz mleczka kokosowego. Dusimy całość na patelni przez jeszcze 15- 20 minut. Całość podajemy z ugotowanym ryżem jaśminowym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz