Potrzebujemy:
- seler 60 g,
- filet z makreli 200 g,
- musztarda ziarnista francuska 1 łyżka (np. http://www.rajsmakosza.pl/musztarda-francuska-sloiczek-185g-p-1116.html),
- majonez 1 łyżka,
- sok z połowy cytryny,
- pieprz,
- sałata rzymska 4 liście.
Z makreli usuwamy ości, skórę i wrzucamy do malaksera. Dodajemy łyżkę musztardy i sok z połowy cytryny. Miksujemy pulsacyjnie bardzo krótko, tak aby kawałki ryby były wyczuwalne. Następnie obieramy seler i tarkujemy na tarce o grubych oczkach. Łączymy razem z pastą, dodajemy łyżkę majonezu i pieprz do smaku. Układamy na liściach sałaty rzymskiej. Można także zjeść z chlebem żytnim na zakwasie.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz